DE DIJOUS A DIVENDRES PASSEM A LA FORMACIÓ ONLINE …  I COM HA ANAT? HO ANALITZEM

Ja portem més de sis setmanes fent les classes de manera online i com sempre Global Idiomes es preocupa per avaluar el nostre sistema d’aprenentatge. De dijous a divendres vam tenir que deixar la formació presencial i el primer que ens va preocupar va ser el impacte que tindria fer la formació online per seguir oferint el nostre sistema.

Tot l’equip ens estem formant, aprenent i analitzant la formació online. Tots estem d’acord i per això volem compartir amb vosaltres que gràcies a la formació online estem descobrint noves formes d’ensenyament que inclús poden ser més efectives. Us ho expliquem en els següents aspectes positius, i també parlarem dels negatius i us donarem recomanacions per pal·liar-los:

Aspectes positius:

– Hi ha menys distraccions i per tant el ritme de treball és més ràpid.

– Molts adolescents que no participaven tant es senten més segurs i participen més activament.

– Els professors/es valoren positivament l’entrega de tasques i consideren que estan més ben fetes.

– Els minuts dedicats a fer classe, l’alumne (en especial l’adult) els aprofita molt més.

– L’assistència a classe és molt més elevada ja que tothom “arriba” a classe.

– L’ús de noves tecnologies accessibles de forma online, permet crear classes molt més distretes.

– L’activació de la creativitat ha fet que el mateix alumne faci tasques que dins d’una aula no pot fer (per exemple, crear vídeos explicant el seu dia a dia en anglès).

Aspectes negatius:

– Els alumnes o pares que no es senten segurs amb la tecnologia mostren angoixa per aquests tipus de classes. Recomanació: No esperis a posar-te en contacte per a que el/la professor/a t’ajudi a accedir a tots el materials.

– Problemes de conexió. Recomanació: Si tens problemes i no has pogut seguir la classe o no pots parla amb el/la professor/a i et pot passar la classe gravada per a que la puguis seguir quan millori la conexió, enviar-te les tasques per correu, etc.

En qualsevol cas, l’experiència d’adaptar al complert el format de les classes està éssent una gran experiència de la que tots estem aprenent i servirà per millorar les classes del futur.